3 Vitamin Yang Bantu Pelajar Kekal Fokus Dalam Kelas

Friday, October 27, 2017
Tengok keputusan peperiksaan anak anda tidak memberangsangkan? Bila diselidik, rupa-rupanya anak susah nak fokus dalam kelas sehingga menyebabkan mereka tidak faham apa yang diajarkan oleh cikgu. Dah melabur beratus-ratus duit hantar ke kelas tuisyen tetapi keputusan tetap sama.


3 Vitamin Yang Bantu Pelajar Kekal Fokus Dalam Kelas


Mengantuk dalam kelas sehingga hilang FOKUS?


Ini adalah antara masalah para ibu bapa sekarang yang mempunyai anak yang masih belajar (tidak kira sama ada sekolah atau di institusi pengajian tinggi). Bila teringat zaman kita belajar dulu, masalah utama kita ialah kita sentiasa mengantuk dalam kelas. Betul tak? Terutama di waktu tengahari dan petang.


3 Vitamin Yang Bantu Pelajar Kekal Fokus Dalam Kelas

Bila timbul rasa mengantuk ni, otak mula susah nak fokus apa yang diajar oleh cikgu. Walhal kunci utama untuk cemerlang dalam pelajaran, apa yang paling penting adalah FOKUS ketika berada dalam kelas. Bila anak-anak 100% dapat fokus dan faham apa yang diajar oleh cikgu, tak perlu hantar tuisyen pun takpe.

Dan untuk pastikan anak kita mampu fokus dalam kelas, semuanya berkait rapat dengan nutrisi anak-anak. Pemakanan yang tidak seimbang, kurang zat dan vitamin akan menyebabkan badan anak-anak menjadi lemah dan lesu dan akhirnya mengantuk. Lihat sahaja la betapa banyak makanan ringan yang dijual di luar perkarangan sekolah. Itu semua boleh memberikan kesan kepada kecerdasan otak anak kita.

Jadi untuk elakkan anak kita terus ketinggalan dalam pelajaran dan mampu berjaya seperti rakan-rakan lain, aina cadangkan berikan vitamin yang khas untuk tingkatkan kecerdasan otak mereka.

3 Vitamin Untuk Bantu Pelajar Kekal Fokus

Jadi aina cadangkan 3 vitamin yang mampu untuk bantu anak kita fokus dalam kelas ialah bcomplex, omega guard dan lecithin.


3 Vitamin Yang Bantu Pelajar Kekal Fokus Dalam Kelas

1) Bcomplex

Bcomplex adalah vitamin yang sangat penting dalam badan kerana ia bantu badan kita untuk metabolismekan semua makanan yang diambil kepada tenaga. Setiap sel dalam badan kita perlukan tenaga untuk bekerja termasuklah sel-sel dalam otak.

Bila sel-sel dalam otak mendapat tenaga yang mencukupi, ia akan mengelakkan rasa mengantuk dan otak lebih mudah untuk fokus.

2) Omega Guard

Omega guard mengandungi lebih 90% kandungan DHA dan EPA. Sepertimana yang kita tahu, DHA dan EPA ini sangat untuk menggalakkan fungsi otak. Terdapat satu kajian, para penyelidik berikan omega-3  dalam diet harian kana-kanak yang mempunyai masalah untuk belajar seperti amsalah dyslexia dan ADHD. Selepas 6 bulan, kanak-kanak ini menunjukkan peningkatan dalam keyakinan diri, memori, pembacaan dan juga skil menulis.


3 Vitamin Yang Bantu Pelajar Kekal Fokus Dalam Kelas

Banyak lagi kajian-kajian yang serupa mengaitkan pengambilan omega-3 dengan peningkatan fokus pelajar dalam kelas, bantu tingkatkan keupayaan memori pelajar. Jika diambil secara konsisten, ia akan mengurangkan risiko penyakit lupa.


3) Lecithin

Lecithin juga elok diamalkan oleh pelajar kerana dalam lecithin terkandung kolina. Ia bertindak balas dengan lebih efisyen dengan kehadiran asid folik dan cobalamin.

Kolina penting dalam perkembangan sel. Ia berfungsi menyambung sel-sel (Neurotransmitter) untuk mudahkan proses penghantaran maklumat. Biasakan tengok iklan-iklan susu dalam tv yang ada sebut kolina? 

Dalam lecithin Shaklee diperbuat daripada ekstrak non-gmo soya. Setiap kapsul akan membekalkan 530mg lecithin.


Pertanyaan dan Order

3 vitamin ini bila diberikan secara konsisten, kita boleh lihat sendiri perubahannya. Tanggungjawab kita sebagai ibu bapa untuk berikan yang terbaik untuk anak kita dan bantu mereka untuk fokus dalam pelajaran. Tahap pendidikan zaman sekarang tidak sama seperti zaman kita dahulu. 

Syllabus sekarang lebih susah dan perlukan kemahiran berfikir yang tinggi untuk jawab-jawab soalan peperiksaan. Jadi sampai bila kita nak biarkan anak kita ketinggalan dalam pelajaran dan akhirnya bukan kita je stress, mereka turut sama akan rasa down.

Jom bantu anak kita lebih FOKUS dalam kelas dan hubungi aina sekarang untuk order vitamin yang dapat bantu mereka fokus dalam kelas.


FB : Aina Amin
No ID: 1092280
FB Fanpage: Jom Sihat dan Cantik
Tel No: 013-9695362

Email: aina061@gmail.com
COD area: Indera Sempurna, Taman Selamat, Tanjung Api, Kampung Selamat, Tanjung Lumpur, Taman Gelora, Balok, UIA, Inderapura, HTAA dan sekitar Kuantan, Pahang.

Penghantaran ke seluruh negara melalui pos. 

Anda berminat menjadi pengedar Shaklee?

Dengan kualiti produk yang terjamin dan keberkesanannya terbukti selamat dan berkesan melalui landmark study, saya memerlukan pengedar di seluruh Malaysia.

Hubungi Aina 013-9695362 jika berminat untuk menjana income sehingga 5-6 angka bersama Shaklee. Kehadiran anda amat dialu-alukan.

No comments:

Powered by Blogger.