Bagaimana Vivix Membantu Memperlahankan Proses Penuaan dan Elak Kanser?

Thursday, September 15, 2016
Assalamu'alaikum..

Pernah tak tengok muka orang tu seperti umur 20an tapi akikatnya dah 50an! Dan tak kurang juga dengan mereka yang baru sahaja 20an tapi muka dah seperti 40an!! Meh aina nak share satu rahsia kenapa sebenarnye ada orang cepat nampak tua dan ada pula yang awet muda je sokmo.
Antara Soalan-soalan yang kita patut tahu jawapannya kalau nak awet muda sokmo!

1) Sejauh mana tahap kesihatan anda?
2) Anda kisah tak dengan proses penuaan?
3) Ramai yang bila masuk umur 30an, akan mula cari tanda-tanda penuaan. Tetapi tahukah anda proses penuaan bermula dari cellular level?
4) Tahukah anda terdapat nutrien yang dapat membantu untuk melindungi dan membaiki DNA kita?
5) Nak tahu lagi bagaimana cara nak lambatkan proses penuaan?

Teruskan membaca ye....

Apakah Telomeres?

Telomeres terletak pada hujung kromosom untuk melindungi kromosom dan DNA

Kita ulangkaji balik subjek molecular biology zaman degree dulu. Kita punya kod genetik atau DNA terletak dalam molekul yang berpintal yang dikenali sebagai kromosom. Setiap hujung kromosom ini dilindungi oleh telomeres. Ibarat macam tali kasut. Setiap hujung tali kasut kan ada cap plastik yang untuk lindungi tali daripada rosak dan berbulu. Begitu juga dengan telomeres. Ia menghalang kromosom daripada melekat antara satu sama lain atau lindungi daripada kromosom daripada rosak. Hebat kan ciptaan Allah?
.Semakin meningkat usia kita, telomeres akan semakin pendek. Apabila telomeres semakin memendek, rintangan terhadap penyakit juga semakin rendah. Apa yang berlaku adalah setiap kali sel membahagi, telomeres ini akan semakin pendek. Apabila telomeres menajdi sangat pendek, sel sudah tidak boleh membahagi lagi dan akhirnya akan menjadi tidak aktif atau akhirnya mati. Proses ini berkait rapat dengan proses penuaan dan juga penyebab pelbagai penyakit seperti kanser.
Tahukah anda? Sel-sel dalam badan kita ni mengalami kerosakan setiap masa tau! Antara faktor-faktor yang menyebabkan kerosakan ni seperti pencemaran, tekanan, pengambilan makanan berproses, gaya hidup kurang aktif dan sebagainya. Semua faktor ini boleh menyebabkan pembentukan radikal bebas dalam badan dan radikal bebas ini lah yang boleh merosakkan sel komponen; DNA. Sebab itu salah sau rahsia untuk awet muda, jagalah kesihatan sel anda!

Bagaimana Vivix Bertindak Untuk Melambatkan Proses Penuaan?

Vivix adalah patented formula yang dihasilkan gabungan polypenols dan reseveratrol. Ia membantu melalui:

1) Melindungi pemendekan telomere dan sekaligus melindungi kromosom kita.
2) Membantu melambatkan proses penuaan secara semulajadi.
3) Melindungi sel dan membaiki DNA dengan 'lawan' radikal bebas.

Tahukah anda? Terdapat Landmark Study Terhadap Vivix Tau!

Dalam satu kajian klinikal (preliminary), Shaklee telah bekerjasama dengan saintis terkemuka; Elizabeth Blackburn (Universiti California, Sans Francisco). Beliau adalah penerima Nobel Laureate selepas penemuan beliau bagaimana kromosom dilindungi oleh telomeres dan enzim telomerase. 

Dalam Landmark Study 2 oleh Shaklee (yang pertama rujuk sini), Shaklee buat kajian terhadap 107 subjek yang amalkan Vivix dan beberapa supplemen Shaklee dan dibandingkan dengan mereka yang tidak ambil apa-apa supplemen. Tempoh kajian adalah selama 5 tahun.  Satu analisis statistik menunjukkan pengguna Shaklee berusia 80 tahun mempunyai panjang telomeres sama seperti orang yang berusia 41 tahun! 

Untuk info lebih lanjut, meh tengok video ni.

Q&A Vivix

1) Siapa yang perlu minum Vivix?

Orang dewasa berumur 18 tahun ke atas yang berminat untuk melindungi dan membaiki DNA mereka. Vivix sesuai untuk semua golongan yang inginkan kelihatan lebih muda dan lebih sihat.

2) Perlukah Vivix letak dalam peti sejuk?

Supplement dalam bentuk liquid seeloknya di simpan dalam peti sejuk dan melindungi kesegaran pada tahap optimum. Dan korang tau tak bila kita letak vivix di bahagian freezer, vivix tak kan beku tau! Tak percaya? Cubalah la letak.

3) Apakah polifenol (polyphenols)

Ia adalah sejenis phytonutrients yang mempunyai kesan antioksidan yang hebat. Dan terdapat kajian menunjukkan ia sangat bagus dalam melindungi sel dan seterusnya melambatkan proses penuaan sel. 

4)Apakah Telomeres?

Telomeres adalah seperti penutup pada hujung kromosom yang melindungi DNA daripada rosak. Semkain meningkat usia kita, telomeres akan memendek. Tahap panjang telomeres adalah penunjuk aras kepada tahap kesihatan kita secara keseluruhan.

Pencegahan penyakit dan penjagaan kesihatan adalah lebih mudah dan kos efektif jika hendak dibandingkan kos merawat penyakit. Berikan nutrisi sepenuhnya pada badan anda supaya badan kita terlindung daripada pelbagai jenis penyakit. Jadi, hargai lah waktu sihat sebelum sakit ye dan cegah sebelum kena! =)

Dapatkan Vivix dan supplemen Shaklee lain dengan menghubungi aina di:

FB : Aina Amin
FB Fanpage: Jom Sihat dan Cantik
Tel No: 013-9695362
Email: aina061@gmail.com
COD area: Indera Sempurna, Taman Selamat, Tanjung Api, Kampung Selamat, Tanjung Lumpur, Taman Gelora, Balok, UIA, Inderapura, HTAA dan sekitar Kuantan, Pahang.
Penghantaran ke seluruh negara adalah melalui pos.

No comments:

Powered by Blogger.