Ubah Cara Hidup Untuk Elak Dapat Penyakit Orang Malaysia

Sunday, September 24, 2017
Semalam borak dengan encik suami pasal sakit 'keturunan' ni. Dan bila tengok semula family history, family aina ada kebanyakkan penyakit kronik. Ayah, ayah saudara dan ibu saudara ramai ada kencing manis,  ibu saudara sebelah ayah meninggal dunia sebab kanser payudara dan mama, abang dan mak saudara pernah kena strok. 

Ubah Cara Hidup Untuk Elak Dapat Penyakit Orang Malaysia

Itu adalah sebab utama kenapa aina sangat concern dalam menjaga makan dan cuba amalkan gaya hidup yang aktif. Vitamin antioksidan wajib ambil setiap hari. Aina nak ubah cara hidup aina untuk elak dapat penyakit kronik ni. Sementara maish sihat ni la kita perlu titik beratkan kesihatan badan kita.

Kenapa sekarang ramai dapat penyakit kronik di awal usia?


Ada banyak faktor yang boleh menyumbang kepada penyakit kronik. Antaranya gaya hidup kurang aktif, pemakanan yang tidak seimbang dan juga faktor radikal bebas yang banyak terbentuk dalam badan kita sehingga menyebabkan tekanan oksidatif.

Ubah Cara Hidup Untuk Elak Dapat Penyakit Orang Malaysia

Kita setiap hari akan terdedah dengan radikal bebas. Bila terlampau banyak radikal bebas terhasil dalam badan, ia akan mula rosakkan sel-sel dalam badan kita. Sebab itu pentingnya pengambilan antioksidan setiap hari untuk neutralkan semula radikal bebas yang terhasil. 
Ubah Cara Hidup Untuk Elak Dapat Penyakit Orang Malaysia
Vitamin antioksidan yang aina ambil setiap hari.

Selain tu, aina memang berusaha untuk dapatkan berat badan yang ideal. 

Pentingnya untuk turunkan berat badan bukan kerana nak nampak slim n cantik sebenarnya, lebih kepada nak mengurangkan risiko penyakit orang Malaysia. 

Korang tau tak obesity boleh meningkatkan risiko sakit jantung dan juga kencing manis? Terlampau banyak lemak tersimpan dalam badan boleh meningkatkan risiko kerintangan insulin (penyebab kencing manis). 

Jadi moh ler kita amalkan makan #sukusukuseparuh. Kurangkan protein dan carb. Lebihkan sayuran dan buahan dalam setiap hidangan. Ambil supplement untuk mencukupkan rompong-rompong nutrisi. Dan paling penting,  EXERCISE! 

Dan pemilihan supplement sudah semestinya aina pilih supplement Shaklee. Terbukti secara ujian klinikal dan kajian mampu mengurangkan risiko penyakit kronik bagi mereka yang supplement shaklee. Selain itu, sumber vitamin Shaklee adalah daripada sumber semulajadi (tak main la vitamin sintetik ni) dan tahap bioavailability dia terbukti tinggi tau!

Jadi jom la kita ubah cara hidup kita supaya lebih aktif. Luangkan masa u tuk exercise. Takde masa nak exercise? Cuba guna tangga instead of lif. Kemudia park kereta jauh daripada office supaya kita dapat cukupkan 10,000 langkah dengan mudah. 

Nak cari supplement untuk cukupkan keperluan nutrisi harian anda, boleh contact aina k. Inform sahaja apa masalah anda, aina akan suggest vitamin apa yang sesuai. Nak beli sendiripun boleh. Klik sahaja gambar buy now dan anda boleh beli directly daripada website shaklee.

FB : Aina Amin
No ID: 1092280
FB Fanpage: Jom Sihat dan Cantik
Tel No: 013-9695362

Email: aina061@gmail.com
COD area: Indera Sempurna, Taman Selamat, Tanjung Api, Kampung Selamat, Tanjung Lumpur, Taman Gelora, Balok, UIA, Inderapura, HTAA dan sekitar Kuantan, Pahang.

Penghantaran ke seluruh negara melalui pos. 

Anda berminat menjadi pengedar Shaklee?

Dengan kualiti produk yang terjamin dan keberkesanannya terbukti selamat dan berkesan melalui landmark study, saya memerlukan pengedar di seluruh Malaysia.

Hubungi Aina 013-9695362 jika berminat untuk menjana income sehingga 5-6 angka bersama Shaklee. Kehadiran anda amat dialu-alukan.

No comments:

Powered by Blogger.