Cara berhenti merokok dengan mudah dan selamat

Tuesday, May 12, 2015
Saya percaya dan yakin ramai perokok tegar di luar sana yang pasti mempunyai angan2 untuk berhenti rokok. Para isteri yang mempunyai suami yang suka merokok juga pasti akan rasa yang gembira yang amat bila suami berhenti merokok kan? Merokok ni bukan sahaja sudah difatwakan haram, malah ia hanya memberi banyak keburukan bukan sahaja kepada penghisap rokok tu, tetapi juga kepada orang sekeliling. Jadi bagaimana cara yang mudah dan selamat untuk perokok ni hentikan tabiat mereka. Sebelum tu, jom kita tengok apakah keburukan merokok ni.

Rokok boleh menyebabkan Kerosakan DNA

Sepertimana yang kita ketahui, setiap sel (kecuali sel darah merah) mempunyai DNA. DNA adalah bahan genetik asas yang terkandung dalam badan bagi setiap individu yang diwarisi daripada ibu bapa. Apabila DNA rosak, maka sel-sel dalam badan juga akan rosak. Sel-sel yang rosak boleh mengakibatkan mutasi dan seterusnya mengakibatkan kanser dan selain itu ia juga boleh menyebabkan pelbagai penyakit kronik.


Apakah kesan asap rokok kepada orang sekeliling?

Kesan buruk asap rokok ni bukan sahaja akan dirasai oleh perokok nya sahaja, malah orang sekeliling turut menjadi mangsa. Malah kesan asap rokok terhadap 'secondary smoker' adalah lebih teruk daripada perokok itu sendiri. Terutama sekali kepada ibu hamil, bayi dan kanak-kanak. Antara keburukannya:
  1. Boleh menyebabkan keguguran
  2. Tumbesaran janin terencat
  3. Kelahiran pra-matang
  4. Menyebabkan asma
  5. Bayi kurang berat badan
  6. Sindrom kematian bayi mengejut (SIDS)
  7. Batuk kronik
Bagaimana hendak berhenti merokok dengan mudah dan selamat?

Vivix adalah tonic anti-ageing yang dapat membantu anda untuk berhenti merokok. Bukan sahaja dapat berhenti merokok, tapi juga kesihatan makin baik, muka pun makin muda remaja. Apa vivix ni? Vivix adalah sejenis antioxidant yang bantu membaiki sel-sel rosak di peringkat selular DNA. Dalam kata lainnya, ia akan membaiki struktur DNA dan menghasilkan sel-sel yang sihat. Jadi, anda boleh cuba Vivix atau hadiahkan kepada suami jika suami perokok tegar. InsyaAllah berkesan. Sudah ramai yang berjaya berhenti merokok setelah amalkan Vivix. Sebagai contoh, video bawah ni di mana dia berjaya berhenti merokok. Setelah 3-4 kali hadiri kelas berhenti merokok yang dianjurkan oleh Kementerian Kesihatan, pakai nicotin patch, masih lagi tidak berjaya berhenti merokok. Sehingga akhirnya isteri beliau perkenalkan dengan Vivix, beliau rasakan nikmat rokok hilang serta merta.  Rokok rasa tawar, pahit dan tak sedap langsung!!Sehingga kini, beliau sudah 1 tahun berhenti merokok setelah amalkan Vivix.Berhenti Merokok Dengan Cepat untuk Selama-Lamanya from iReach HD on Vimeo.Best kan? Jadi para isteri yang ada masalah suami susah nak berhenti merokok, boleh la hadiahkan vivix dekat suami tercinta. InsyaAllah dia akan berhenti nanti. Untuk dapatkan suplemen yang best ni, anda boleh hubungi saya dan dapatkan free consultation. ^_^

Aina Mohd Amin (ID: 1092280)

FB : Aina Amin
Tel No: 013-9695362
Email: aina061@gmail.com
COD area: Indera Sempurna, Taman Selamat, Tanjung Api, Kampung Selamat, Tanjung Lumpur, Taman Tas, Balok, UIA, Inderapura, HTAA dan sekitar Kuantan, Pahang.
Penghantaran ke seluruh negara adalah melalui pos.

No comments:

Powered by Blogger.