Berat badan turun sehingga 10kg! Apakah rahsianya?

Bila berat badan turun siapa tak happy kan? Kecuali mereka yang tengah usaha naikkan berat badan la sudah semestinya. Dan paling stress bila dah buat macam-macam, berat badan dok takat tu je. Turun naik sama je. Kali ni aina nak kongsikan pengalaman En. Firas yang berjaya turunkan 10kg dalam masa 3 bulan! Nak tahu? Teruskan membaca.

Berat badan turun sehingga 10kg! Apakah rahsianya?

Sebelum tu banyak faktor yang boleh menyebabkan berat badan susah nak turun. Faktor genetik, hormon, cara diet yang salah dan sebagainya.  Tetapi antara penyebab utama yang menyebabkan sukar untuk turunkan berat badan adalah faktor toksin dalam badan.

Secara umumnya, lemak-lemak yang tersimpan dalam badan kita akan menyimpan sekali toksin untuk lindungi badan kita. Jadi apabila kita diet dan lemak berkurangan, toksin akan lepas dalam badan. Jika kita tidak keluarkan toksin-toksin dalam badan ini, badan akan mula bertindak untuk hasilkan lemak semula supaya akan perangkap semula toksin dan sekaligus lindungi badan kita. Ini yang dipanggil kesan yo-yo. Diet, berat badan turun, kemudian bila 'termakan' banyak semula badan lebih cepat naik.

Berat badan turun sehingga 10kg! Apa rahsianya?

Jom kita ikuti kisah bagaimana en. Firas berjaya turunkan 10kg selepas beliau lakukan detoks terlebih dahulu sebelum diet.


 

Permulaan en. Firas bersama produk Shaklee selepas beliau menceritakan masalah tahap kesihatan beliau kepada isteri belaiu. Masalah beliau bermula apabila beliau kurang selesa dengan fizikal tubuh badan yang gemuk dan disebabkan kegemukan itu muncul la simptom-simptom yang lain seperti mudah letih, tercungap-cungap dan yang paling ketara masalah sakit belakang.

Masalah ini telah lama berlaku dan telah banyak cara, usaha dan ikthiar dilakukan tetapi hasilnya tidak seperti yang diharapkan. Pada mulanya seperti biasa beliau menjaga pemakanan beliau (mengamalkan diet yang sihat) dan  bersenam tanpa mengambil apa-apa vitamin dan supplement. Setelah hampir setengah tahun mengamalkan gaya hidup yang sihat masalah beliau tetap sama dan kerap berulang.  Ini menyebabkan beliau rasa rasa tertekan. 

Bermula daripada situ isteri beliau telah membuat kajian dan pembacaan untuk menolong atasi masalah beliau. Setelah yakin dengan hasil kajian dan pembacaan, akhirnya mereka sepakat untuk menggunakan vitamin dan supplement daripada Shaklee untuk membantu tingkatkan tahap kesihatan badan. Setelah membuat perbincangan dengan salah seorang pengedar Shaklee, beliau telah dicadangkan untuk mengambil set kurus yang terdiri daripada Lecithin, Omega Guard, Alfafa, Herb-Lax,ESP dan Cinch Shake. Kami telah diberikan konsultasi yang terbaik!

Dengan semangat yang berkobar-kobar beliau mula mengikut segala arahan dan peraturan yang diberikan. Permulaan sessi untuk meningkatkan tahap kesihatan beliau bermula dengan detoks shaklee. Detoks Shaklee makan masa selama seminggu dan seterusnya mengambil vitamin dan supplement daripada Shaklee secara konsisten berserta senaman yang berterusan.

Program diet beliau bermula daripada 17 Disember 2016 sehinggalah ke hari ini. Alhamdulillah setelah hampir 3 bulan bersama Shaklee berat badan beliau mula berkurang sebanyak 10kg (daripada 86.4kg kepada 76.8kg). Selain berat badan turun beliau mendapat bonus yang lain iaitu kurangnya ukur lilit badan daripada saiz pinggang 40 inchi sekarang saiz pinggang menjadi 36 inchi. Simptom-simptom yang beliau hadapi juga dapat diselesaikan. Sekarang kehidupan dan tahap kesihatan tubuh badan beliau bertambah baik dengan Shaklee.

Berat badan turun sehingga 10kg! Apa rahsianya?

Percayalah tubuh badan kita memerlukan vitamin dan supplement untuk melancarkan lagi sistem-sistem dalam tubuh badan kita untuk berfungsi dengan lebih effisyen. Dengan mengamalkan supplement dan vitamin akan mencukupkan keperluan zat harian selain daripada makanan yang di makan setiap hari sebagai pencegahan kepada penyakit , letih lesu dan masalah kesihatan apabila usia meningkat tua.

Seronok bila baca kisah mereka yang berjaya turunkan berat badan. Syarat utama jika ingin turunkan berat badan wajib disiplin dan mampu menahan nafsu daripada makan makanan yang tidah berkhasiat. Menurukan berat badan bukan semudah sapu-sapu terus kurus, telan pil terus hilang 4-5kg. Tetapi ia perlukan disiplin dan konsisten dalam mengamalkan diet yang seimbang dan sihat.

Jika anda benar-benar berminat untuk turunkan berat badan, hubungi aina. Aina akan berikan guide apa yang perlu buat dan makan sepanjang program detoks, cara nak eat clean dan healthy dan cara pengambilan supplement dengan betul. Aina sendiri ada pengalaman buat detoks Shaklee. Masa aina tulis post, aina berada hari ke 5 detoks. Dan selama 5 hari aina detoks, aina dah berjaya turun 1.9kg berat.

Jadi nak sihat dan kurus sebelum raya? Meh roger aina k. Atau boleh buat pembelian set kurus dan ditambah dengan set detoks untuk bantu penurunan berat badan yang lebih efficient. Setiap pembelian dengan aina, aina akan guide betul-betul sehingga anda mendapat berat badan idaman. Sama-sama kita kurus dan sihat!


FB : Aina Amin
No ID: 1092280
FB Fanpage: Jom Sihat dan Cantik
Tel No: 013-9695362

Email: aina061@gmail.com
COD area: Indera Sempurna, Taman Selamat, Tanjung Api, Kampung Selamat, Tanjung Lumpur, Taman Gelora, Balok, UIA, Inderapura, HTAA dan sekitar Kuantan, Pahang.

Penghantaran ke seluruh negara melalui pos. 

Anda berminat menjadi pengedar Shaklee?

Dengan kualiti produk yang terjamin dan keberkesanannya terbukti selamat dan berkesan melalui landmark study, saya memerlukan pengedar di seluruh Malaysia.

Hubungi Aina 013-9695362 jika berminat untuk menjana income sehingga 5-6 angka bersama Shaklee. Kehadiran anda amat dialu-alukan
No comments:

Powered by Blogger.