Cara Untuk Atasi Masalah Vertigo Dengan Selamat

Tuesday, February 21, 2017
Pernah tak dengar penyakit vertigo? Aina biasa dengar orang yang lebih berusia mempunyai masalah vertido. Masalah vertigo ni berkait rapat dengan masalah pengimbangan. Salah satu simptomnya adalah pening. Pening adalah satu perkara biasa yang terjadi kepada kita. Pelbagai faktor yang boleh menyebabkan pening. Pening berlaku bila kita rasa seperti terhuyung-hayang dan rasa seperti nak jatuh dan pitam. Ramai orang mempunyai simptom pening sebenarnya mempunyai masalah vertigo. Kita akan rasa pening seperti dunia ni berpusing, rasa goyang dan tidak seimbang.

cara atasi masalah vertigo 

Apakah Gejala Vertigo?


Gejala paling biasa ialah rasa pening dan tak dapat nak seimbangkan badan bila berjalan. Hilang rasa kesimbangan berlaku. Perasaan tu rasa lebih teruk bila anda cuba menggerakkan kepala, perubahan kedudukan badan seperti berdiri dan baring, apabila batuk dan bersin.

Gejala lain termasuk:


1) Muntah atau rasa loya 
2) Mempunyai sakit kepala atau menjadi sensitif kepada cahaya dan bunyi 
3) Penglihatan bertindih (double vision)
4) Mempunyai masalah bercakap atau menelan, atau berasa lemah 
5) Kesukaran bernafas, berpeluh dan pergerakan jantung yang cepat 

Bila berlaku gejala ni, anda dinasihatkan untuk bertemu dengan doktor telinga, hidung, tekak (ENT) untuk dapatkan rawatan.

 

Ada tak Supplement  yang dapat membantu?


Mesti ada! Selain daripada mendapat rawatan daripada doktor, anda juga boleh ikhtiar dengan pengambilan suupplemen. Supplemen paling mudah ambil vivix. Vivix mempunyai campuran resveratrol dan 15 jenis polyphenol. Gabungan ini membuatkan kesan resveratrol dalam vivix 10 kali ganda lebih berkuasa berbanding resveratrol semata-mata.

Antara kelebihan Vivix:
 • Baikpulih sel-sel rosak.
 • Dalam satu ujian klinikal yang dijalankan oleh saintis Shaklee, ramuan utama dalam Vivix juga telah melindungi tubuh dari tindakbalas keradangan yang berpunca dari pemakanan yang tidak sihat yang menyebabkan tubuh menjadi semakin tua dari usia sebenar. 
 • Di samping itu, melalui ujian klinikal juga telah menunjukkan tindakbalas Vivix yang melambatkan pembentukan protein AGE yang merosakkan sel-sel badan.
 • Vivix membantu mempertingkat fungsi otak. Ambillah supplemen yang semulajadi selamat dan berkesan untuk mengatasinya. 


 • Apa kata mereka yang dah cuba vivix?


  Cara Untuk Atasi Masalah Vertigo 
  Cara Untuk Atasi Masalah Vertigo 
  Cara Untuk Atasi Masalah Vertigo 
  Cara Untuk Atasi Masalah Vertigo 

  Jangan biarkan anda belenggu dengan masalah vertigo lama-lama. Dapatkan rawatan daripada doktor dan di samping itu boleh juga cuba ikhtiar dengan vivix. 

  Untuk dapatkan vivix, boleh call dan whatsapp aina untuk dapatkan Vivix supplement no 1 dunia ni. Atau anda juga boleh buat belian directly daripada website shaklee dengan klik BUY NOW. Setiap pembelian dengan aina akan disertakan sekali dengan konsultasi sepenuhnya.

   
  FB : Aina Amin
  FB Fanpage: Jom Sihat dan Cantik
  Tel No: 013-9695362

  Email: aina061@gmail.com
  COD area: Indera Sempurna, Taman Selamat, Tanjung Api, Kampung Selamat, Tanjung Lumpur, Taman Gelora, Balok, UIA, Inderapura, HTAA dan sekitar Kuantan, Pahang.

  Penghantaran ke seluruh negara melalui pos.

  Disclaimer : Selepas Allah, Doktor paling kita hormat, percaya & wajib taat bulat-bulat. Doa kepada Allah & dapatkan nasihat Doktor. Dan ingat; Vivix ni Vitamin, bukan ubat. Walaupun ia terbukti secara saintifik menyihatkan badan, ia tidak berfungsi untuk merawat, menyembuh atau memulih penyakit kritikal. 

  No comments:

  Powered by Blogger.