Cara Terbaik Untuk Atasi Masalah Bell's Palsy Dengan Selamat

Friday, February 24, 2017
Lately banyak aina dengar kes orang dapat bell's palsy. Pernah dengar tak apa dia bell's palsy ni? Bell's Palsy berlaku apabila sistem saraf di muka (facial nerve) lumpuh atau menjadi lemah. Facial nerve adalah saraf yang bertanggungjawab untuk mengawal otot muka kita dan juga sebahagian daripada deria rasa.


Jadi bayangkan bila saraf di bahagian muka mula lumpuh, kita nak bercakap susah, muka jadi senget, nak tutup mata pun susah. Punca berlakunya bell's palsy adalah tidak diketahui. Dalam perubatan mereka panggil idiopathic. Disebabkan simptom lebih kurang seperti strok, doktor kena rule out dulu penyakit seperti strok, brain tumor, jangkitan herpes sebelum mereka diagnos sebagai bell's palsy.

Apakah simptom Bell's Palsy

Cara Terbaik Untuk Atasi Masalah Bell's Palsy Dengan Selamat 
1) Air liur meleleh.
2) Muka senget sebelah.
3) Mata tak boleh tutup rapat.
4) Tak boleh angkat kening.
5) Sensitiviti terhadap bunyi semakin meningkat.
6) Rasa kebas di sebelah muka.
7) Rasa sakit dalam atau belakang telinga.
8) Hilang deria rasa makanan.

Bagaimana Bell's Palsy Dirawat?


Kebiasannya ia akan sembuh sendiri dalam masa beberapa bulan. Kadang-kadang mengambil masa lebih lama. Tetapi ada juga kes di mana pesakit perlu ambil steroid. 

Apakah Supplement Yang Dapat Membantu?


Aina sarankan ambil vivix sebagai supplement wajib. Kenapa? Resveratrol dalam vivix mampu baikpulih sel dan dalam masa dapat bertindak sebagai anti-radang. Selain itu perlu juga ambil bcomplex kerana bcomplex adalah supplement terbaik untuk kesihatan saraf.

Jom tengok testimoni mereka yang berjaya atasi masalah Bell's Palsy dengan pengambilan supplement Shaklee. 
Cara Terbaik Untuk Atasi Masalah Bell's Palsy Dengan Selamat 
Cara Terbaik Untuk Atasi Masalah Bell's Palsy Dengan Selamat 
Cara Terbaik Untuk Atasi Masalah Bell's Palsy Dengan Selamat 
Cara Terbaik Untuk Atasi Masalah Bell's Palsy Dengan Selamat 


Kenapa mesti supplement Shaklee? Kerana vitamin keluaran Shaklee terbukti berkesan melalui kajian pihak ketiga atau landmark study. Bukan omong-omong kosong je tau. Nak tahu lebih lanjut boleh rujuk sini.

Dan yang penting semua vitamin Shaklee dihasilkan daripada sumber semulajadi. Bukanlah vitamin sintetik. Jadi ia sangat selamat untuk diambil secara konsisten setiap hari. Jadi, sampai bila nak biarkan masalah Bell's Palsy 'ganggu' hidup anda? Nak tidur susah, nak makan takde rasa, nak jumpa orang pun malu. Cuba ikhtiar dengan supplement Shaklee. InsyaAllah ia sangat membantu.


Untuk dapatkan supplement no 1 dunia ni, boleh call dan whatsapp aina untuk dapatkan Vivix supplement no 1 dunia ni. Atau anda juga boleh buat belian directly daripada website shaklee dengan klik BUY NOW. Setiap pembelian dengan aina akan disertakan sekali dengan konsultasi sepenuhnya.


 
FB : Aina Amin
FB Fanpage: Jom Sihat dan Cantik
Tel No: 013-9695362

Email: aina061@gmail.com
COD area: Indera Sempurna, Taman Selamat, Tanjung Api, Kampung Selamat, Tanjung Lumpur, Taman Gelora, Balok, UIA, Inderapura, HTAA dan sekitar Kuantan, Pahang.

Penghantaran ke seluruh negara melalui pos.

Disclaimer : Selepas Allah, Doktor paling kita hormat, percaya & wajib taat bulat-bulat. Doa kepada Allah & dapatkan nasihat Doktor. Dan ingat; Vivix ni Vitamin, bukan ubat. Walaupun ia terbukti secara saintifik menyihatkan badan, ia tidak berfungsi untuk merawat, menyembuh atau memulih penyakit kritikal. 


No comments:

Powered by Blogger.