Vitamin Yang Dapat Membantu Atasi Masalah Batu Karang

Saturday, February 18, 2017
Masalah batu karang sangat biasa kita dengar kan? Ada yang perlukan pembedahan untuk keluaran batu karang. Tetapi ada juga kes yang doktor hanya bagi painkiller dan beberapa ubatan. Semuanya bergantung kepada tahap serius batu karang tu. Sekali kena batu karang, kemungkinan besar boleh berlaku lagi. Jadi apakah vitamin yang dapat membantu atasi masalah batu karang ni?
Vitamin Yang Dapat Membantu Atasi Masalah Batu Karang

Apakah Batu Karang?

Batu karang atau dalam bahasa omputih Kidney Stones adalah kecil, keras, terhasil daripada penggumpulan mineral yang terbentuk di luar buah pinggang.  Bila batu karang yang terbentuk tu mula memasuki kawasan buah pinggang, akan menyebabkan kesakitan yang amat sangat. Kebiasannya batu karang terbentuk bila air kencing menjadi pekat, ia menyebabkan mineral menjadi krystal dan melekat antara satu sama lain. Sebab itu pentingnya kita untuk selalu cukupkan keperluan air setiap hari.


Apakah Simptom Batu Karang?

1) Kesakitan di bahagian bawah tulang rusuk.
2) Rasa sakit hingga ke kawasan bawah abdomen.
3) Rasa sakit ketika nak kencing.
4) Warna air kencing pink, merah atau coklat.
5) Air kencing keruh.
6) Kerap kencing daripada biasa
7) Kencing dalam jumlah yang sedikit.
8) Demam

Boleh Ke Vitamin Bantu Dengan Masalah Batu Karang?

Kali ni aina nak kongsikan satu kisah sahabat Shaklee aina, Puan Akmal yang telah menderita sakit batu karang sejak berumur 15 tahun lagi. Dan keadaan Puan Akmal semakin teruk selepas beliau bersalin.

Vitamin Yang Dapat Membantu Atasi Masalah Batu Karang 

Puan Akmal mula tahu beliau menghidap batu karang apabila terjadi insiden selepas mengurut perut dengan bidan, pada hari yang sama Puan Akmal merasa sakit yang terlampau dahsyat.

Terasa seperti ada sesuatu yang tajam seolah menghiris bahagian peranakan serta saluran kencing hingga menyebabkan Puan Akmal menggelupur kesakitan. Bahkan beliau tak mampu untuk berjalan kerana terlampau sakit sehingga suami beliau terpaksa menggendong beliau ke hospital kerana keadaan beliau yang tak mampu untuk berjalan. 

Bermula dari situ doktor melakukan scan dan test urine dan dapat detect beliau mengalami batu karang. Ini berlarutan sehingga beliau merasa sakit dalam saluran kencing, sakit ketika bersama suami, rahim bengkak dan jangkitan kuman. Selain ubat hospital Puan Akmal juga ada berikhtiar dengan ubatan kampung. Minum rebusan akar kayu dan ubat homeopathy.

Tapi kesannya beliau mengalami pening yang melampau sehingga terpaksa berjumpa pakar ENT kerana ubat yang beliau makan menyebabkan dalaman badan kepanasan hingga memberi effect kepada telinga. Rasa sakit dan berdengung.

Doktor sarankan beliau berhenti dan mencadangkan supaya makan ubatan yang telah ditetapkan dos pengambilan yang betul. Akhirnya beliaustop dan selepas itu hanya menggunakan suplemen Shaklee. Puan Akmal mula berikhtiar dengan produk Shaklee selepas hasil pencarian di internet.

Pada mulanya beliau hanya mengambil Alfalfa Complex dan Garlic sebagai langkah untuk mencegah kencing kotor. Alhamdulilah sekitar 1 minggu konsisten sudah dapat kesan positif. Sakit bertahun yang dialami dan bergantung dengan pil painkiller untuk tahan kesakitan hilang! Lepas tu beliau mula ambil tambahan vitamin lain seperti Ostematrix dan Vita-C. Kemudian beliau buat pemeriksaan doktor untuk kepastian yang sakit kencing beliau hilang, kencing kotor pun pulih, rahim dah tak bengkak. Tapi batu karang masih ada.

Kerana yakin vitamin Shaklee dapat memberi kesan positif, beliau mula membeli tambahan vitamin sebab belaiu nak kesan yang extra. Beliau nak hilangkan terus batu karang. Dari saitu beliau mula minum Vivix. Alhamdulilah. Dengan izin Allah, asbab sebotol Vivix yang beliau minum, hasil pemeriksaan doktor batu karang beliau hilang!  Doktor pun terkejut dan tanya apa yang beliau amalkan. Puan Akmal bawa botol Vivix dan tunjuk pada doktor. Doktor nasihatkan beliau untuk terus amalkan pengambilan nutrisi yg sihat untuk mencegah batu karang dari terbentuk kembali. 

vitamin yang dapat membantu atasi masalah batu karang 

Puan Akmal mengambil sesudu kecil sekali sehari. Beliau juga turut mengambil suplemen Shaklee lain seperti Garlic, Alfalfa, Vita-C dan Ostematrix. Antara healing crisis yang beliau alami ialah letih dan mengantuk, kencing menjadi sangat kuning dan beransur bersih dari hari ke hari. 

Dua minggu selepas minum Vivix, perubahan ketara beliau tak lagi rasa sakit dan tak selesa pada saluran kencing. Tubuh menjadi ringan dan bertenaga dan tak mudah letih. Susu badan juga semakin meriah. Puan Akmal mengambil masa dua bulan makan pil dan vitamin dan 2 minggu untuk menghabiskan 1 botol Vivix. Hasil scan dan urine test kuman batu karang dan batu karang hilang.

Alhamdulillah, bersyukur sangat Puan Akmal dipertemukan dengan supplement Shaklee, Akhirnya derita sakit salur kencing yang beliau alami bertahun-tahun akhirnya hilang. Bagi mereka yang pernah rasa kena batu karang je tahu betapa sakitnya bila batu karang mula masuk kawasan buah pinggang atau saluran kencing. Rasa sakit seperti dicucuk-cucuk dengan benda tajam.

Jom tengok apa kata mereka yang mempunyai nasib yang sama.
vitamin yang bantu atasi masalah batu karang 

Jadi jangan biarkan masalah batu karang anda berlarutan dengan lama. Sampai bila nak bergantung dengan painkiller yang lama-lama badan pun dah immune dengan pill pain killer yang akhirnya tak beri kesan dah. Ikhtiar dengan supplement Shaklee untuk meningkatkan tahap kesihatan badan kita dan dalam masa yang sama bekalkan nutrisi yang diperlukan. Takkan nak biar je masalah batu karang ni sampai kena operate kan? Seraaammmmm!!!

Jangan tunggu lama-lama, boleh call dan whatsapp aina untuk dapatkan supplement no 1 dunia ni. Atau anda juga boleh buat belian directly daripada website shaklee dengan klik BUY NOW. Setiap pembelian dengan aina akan disertakan sekali dengan konsultasi sepenuhnya.


 
FB : Aina Amin
FB Fanpage: Jom Sihat dan Cantik
Tel No: 013-9695362

Email: aina061@gmail.com
COD area: Indera Sempurna, Taman Selamat, Tanjung Api, Kampung Selamat, Tanjung Lumpur, Taman Gelora, Balok, UIA, Inderapura, HTAA dan sekitar Kuantan, Pahang.

Penghantaran ke seluruh negara melalui pos.

Disclaimer : Selepas Allah, Doktor paling kita hormat, percaya & wajib taat bulat-bulat. Doa kepada Allah & dapatkan nasihat Doktor. Dan ingat; Vivix ni Vitamin, bukan ubat. Walaupun ia terbukti secara saintifik menyihatkan badan, ia tidak berfungsi untuk merawat, menyembuh atau memulih penyakit kritikal. 


No comments:

Powered by Blogger.