Resveratrol Bantu Turunkan Paras Kolestrol Sekaligus Elak Strok

Sunday, February 26, 2017
Siapa sini selalu check kolestrol level? Siapa selalu check, tahniah aina ucapkan. Bagi yang jarang-jarang atau tak pernah, pergi la check sekali sekala. Ini kerana bila paras kolestrol dalam darah tinggi, ia akan meningkatkan risiko untuk dapat strok, serangan jantung, darah tinggi. Lebih menakutkan, penyakit-penyakit tu semua boleh datang tiba-tiba tau tanpa ada amaran awal. 
Resveratrol Bantu Turunkan Paras Kolestrol Sekaligus Elak Strok 
Statistik orang Malaysia yang kena strok, memang tinggi. Belum campur yang sakit jantung dan tekanan darah tinggi. Kenapa? Cuba check balik pemakanan kita. Pengambilan protein haiwan yang tinggi setiap hari. Tak cukup dengan tu, buat deep fry. Pastu semakin berlemak makanan semakin sedap gitu. Betul tak?

Korang tau tak? Kolestrol memang diperlukan oleh badan untuk membangun dinding sel dan juga membuat hormon. Kolestrol juga merupakan komponen penting dalam pembentukan hormon steroid dan vitamin D dan juga bantu usus dalam penyerapan lemak. Kolestrol ni 2/3 akan dihasilkan oleh tubuh kita di hati dan usus dan lagi 1/3 daripada makanan. Jadi, semakin banyak makanan berlemak kita makan, akan trigger badan untuk hasilkan lebih banyak kolestrol.

Tetapi apabila jumlah kolestrol dalam jumlah yang banyak terhasil. Lagi memburukkan keadaan apabila paras kolestrol jahat (LDL) tinggi. Ia akan menyebabkan pembentukan plug ni dalam salur darah. Semakin besar plug tu, akhirnya akan menyebabkan tekanan darah semakin tinggi. Bila saluran darah tertutup sepenuhnya maka terjadilah strok (jika berlaku di otak) dan serangan jantung (bila tersumbat di jantung). 

Jadi Bagaimana Resveratrol Dapat Bantu Turunkan Paras Kolestrol?

Para saintis mula kaji kebaikan resveratrol apabila lihat statistik orang French kena serangan jantung atau strok adalah rendah walaupun mereka mengamlkan diet yang tinggi dengan lemak dan protein. Bila dikaji, orang French mempunyai satu budaya iaitu banyak minum wine. Dan dalam wine terkandung resveratrol. Ini dinamakan French Paradox. Daripada situ para saintis mula temui kelebihan resveratrol yang mampu menurunkan kolestrol jahat dan tingkatkan kolestrol baik dalam badan.
Resveratrol Bantu Turunkan Paras Kolestrol Sekaligus Elak Strok 
Tapi kita umat Islam dilarang keras untuk ambil wine. Tapi nak juga kebaikkan resveratrol tu kan? Haaa...jangan risau. Shaklee telah keluarkan tonik anti penuaan yang terlaris di dunia; Vivix. Vivix telah dirumus khas oleh para saintis dengan gabungan resveratrol dan 15 jenis polyphenol. Ini membuatkan ia 10 kali ganda lebih efektif berbanding dengan ambil resveratrol semata-mata. Power kan? Nak lagi power? Vivix ni halalan toyyiban!! woooo!!

Jom layan pula testimoni mereka yang dah amalkan vivix ni.
Resveratrol Bantu Turunkan Paras Kolestrol Sekaligus Elak Strok 
Resveratrol Bantu Turunkan Paras Kolestrol Sekaligus Elak Strok 
Resveratrol Bantu Turunkan Paras Kolestrol Sekaligus Elak Strok 
Resveratrol Bantu Turunkan Paras Kolestrol Sekaligus Elak Strok

Macam mana? Teruja tak? Menjaga kesihatan itu memang mahal. Tapi apabila menerima rawatan di hospital, kos dia akan bertambah-tambah mahal. Waktu tu rasa duit dah tak bernilai dah. Jadi, saranan aina, allocate la sikit duit untuk kita laburkan pada kesihatan badan kita. Badan nak pakai lama. Takkan bila usia tak sampai umur 40an, dah terlantar sakit di hospital. Asyik kena pergi appointment jumpa doktor sebab kes darah tinggi, strok atau masalah jantung. Walhal banyak lagi benda yang kita nak buat kan dalam dunia ni.

Jadi untuk dapatkan vivix, boleh call dan whatsapp aina untuk dapatkan Vivix supplement no 1 dunia ni. Atau anda juga boleh buat belian directly daripada website shaklee dengan klik BUY NOW. Setiap pembelian dengan aina akan disertakan sekali dengan konsultasi sepenuhnya.


 
FB : Aina Amin
FB Fanpage: Jom Sihat dan Cantik
Tel No: 013-9695362

Email: aina061@gmail.com
COD area: Indera Sempurna, Taman Selamat, Tanjung Api, Kampung Selamat, Tanjung Lumpur, Taman Gelora, Balok, UIA, Inderapura, HTAA dan sekitar Kuantan, Pahang.

Penghantaran ke seluruh negara melalui pos.

Disclaimer : Selepas Allah, Doktor paling kita hormat, percaya & wajib taat bulat-bulat. Doa kepada Allah & dapatkan nasihat Doktor. Dan ingat; Vivix ni Vitamin, bukan ubat. Walaupun ia terbukti secara saintifik menyihatkan badan, ia tidak berfungsi untuk merawat, menyembuh atau memulih penyakit kritikal. 

No comments:

Powered by Blogger.