Resveratrol Bantu Tingkatkan Kesihatan Buah Pinggang

Saturday, February 25, 2017
Buah pinggang adalah antara organ yang penting untuk tubuh. Ia berfungsi untuk mengekalkan imbangan homeostatik cecair badan dengan penapisan dan penyingkiran metabolit seperti urea,  penyingkiran bahan kumuh, dan penapisan darah. Sebab itu pentingnya kita menjaga buah pinggang kita kerana jika kedua-dua bleah rosak, akan sampailah ke tahap ia akan GAGAL SEPENUHNYA dan ini bermakna NYAWA jadi taruhan.
Resveratrol Bantu Tingkatkan Kesihatan Buah Pinggang
Apabila berlakunya kegagalan buah pinggang, pesakit perlu lakukan dialisis setiap minggu yang makan belanja sehingga beribu-ribu sebulan. Jadi langkah terbaik adalah untuk cegah sebelum ia menjadi lebih teruk. Nak tahu bagaimana nak tingkatkan tahap kesihatan buah pinggang? Teruskan baca sehingga habis.
Sebelum tu, aina nak share sikit apa punca yang boleh menyebabkan buah pinggang kita rosak.
1) TIDAK MINUM AIR YANG CUKUP
Fungsi paling penting buah pinggang ialah menapis darah dan menyahtoksin serta bahan buangan. Tapi apabila kita tidak minum air kosong yang cukup, toksin dan bahan buangan tu akan mula terkumpul dan susah untuk dinyah keluar daripada badan. Ini boleh menyebabkan kerosakan pada buah pinggang dan juga organ lain dalam tubuh.
2) PENGAMBILAN TINGGI GARAM (SODIUM)
 Pengambilan garam yang berlebihan dalam diet yang boleh menyebabkan tekanan darah tinggi. Ini akan memberikan tekanan dan bebanan yang tinggi kepada buah pinggang.

3) PENGAMBILAN GULA BERLEBIHAN

Kajian saintifik menunjukkan bahawa orang yang mengambil 2 atau lebih air bergula setiap hari adalah lebih berisiko untuk mendapat masalah protein dalam air kencing. Protein dalam air kencing adalah tanda awal yang menunjukkan bahawa buah pinggang kita tidak berfungsi seperti yang sepatutnya. Pengambilan gula berlebihan juga meningkat risiko penyakit kencing manis. Dan penyakit kencing manis boleh memberi kesan kepada buah pinggang jika tidak dikawal.

4) MENGAMBIL SUMBER PROTEIN DARIPADA HAIWAN SECARA BERLEBIHAN
Mengambil terlalu banyak protein dari sumber haiwan seperti daging (red meat) akan menambah muatan metabolik pada buah pinggang. Jadi, semakin banyak protein yang diambil maka semakin tinggi bebanan buah pinggang terpaksa bekerja dan ini akan membawa kepada masalah buah pinggang rosak.


5) SUKA MINUMAN BERKAFEIN Seperti garam, kafein juga boleh menjadi punca sakit buah pinggang kerana kafein akan meningkatkan tekanan darah dan menyebabkan tekanan berlebihan kepada buah pinggang. Pengambilan kafein yang berlebihan bagi tempoh yang boleh membri kesan buruk kepada buah pinggang.
6) PENGAMBILAN PIL TAHAN SAKIT YANG BERLEBIHAN
Ramai orang yang terlampau bergantung kepada pil tahan sakit bila rasa sakit. Pengambilan pil tahan sakit yang berlebihan akan menyebabkan kerosakan hati dan buah pinggang yang teruk.

Bagaimana Resveratrol Dalam Vivix Dapat Membantu?

Vivix mempunyai gabungan resveratrol dan 15 jenis polifenol. Ini menjadikan resveratrol dalam vivix 10 kali ganda lebih berkuasa berbanding supplement resveratrol je. Dan kalau anda cari kelebihan resveratrol itu sendiri, ia terbukti dalam banyak kajian dapat meningkatkan kesihatan buah pinggang.

Menurut kajian resveratrol merangsang penghasilan enzim sirtuins.  Enzim ni bertanggungjawab dalam baikpulih DNA,  sel dan penuaan.  Selain itu ia juga hasilkan mitochondria (pusat janakuasa dalam sel, dimana nutrien dan oksigen bergabung utk hasilkan tenaga). 

Dalam satu kajian lagi resveratrol mampu meningkatkn kemampuan otot untuk ambil glukosa daripada makanan. Maka secara tak langsung dapat kawal paras gula dalam darah. Ia juga merangsang adinopectin (sejenis hormon anti-obesiti) dan menghalang kerintangan insulin.  Oleh itu, paras gula dapat dikawal terutama bagi pesakit kencing manis.

Apa kata mereka yang sudah cuba vivix?

Resveratrol Bantu Tingkatkan Kesihatan Buah Pinggang 
Resveratrol Bantu Tingkatkan Kesihatan Buah Pinggang 
Resveratrol Bantu Tingkatkan Kesihatan Buah Pinggang 
 
Resveratrol Bantu Tingkatkan Kesihatan Buah Pinggang 
Nasihat aina, jika ada risiko untu buah pinggang rosak, mula lah ambil vivix daripada sekarang. Kerana vivix ni hanyalah langkah untuk mencegah buah pinggang daripada rosak. Bukan mengubati. Sekali buah pinggang dah gagal berfungsi, memang tak boleh buat apa la. Kena dialisis seumur hidup. Dan percayalah,kos dialisis jauh la lagi tinggi daripada kos beli vivix setiap bulan. Kalau rasa sayang kepada buah pinggang dan duit, jagalah buah pinggang daripada sekarang.

Untuk dapatkan vivix, boleh call dan whatsapp aina untuk dapatkan Vivix supplement no 1 dunia ni. Atau anda juga boleh buat belian directly daripada website shaklee dengan klik BUY NOW. Setiap pembelian dengan aina akan disertakan sekali dengan konsultasi sepenuhnya.


 
FB : Aina Amin
FB Fanpage: Jom Sihat dan Cantik
Tel No: 013-9695362

Email: aina061@gmail.com
COD area: Indera Sempurna, Taman Selamat, Tanjung Api, Kampung Selamat, Tanjung Lumpur, Taman Gelora, Balok, UIA, Inderapura, HTAA dan sekitar Kuantan, Pahang.

Penghantaran ke seluruh negara melalui pos.

Disclaimer : Selepas Allah, Doktor paling kita hormat, percaya & wajib taat bulat-bulat. Doa kepada Allah & dapatkan nasihat Doktor. Dan ingat; Vivix ni Vitamin, bukan ubat. Walaupun ia terbukti secara saintifik menyihatkan badan, ia tidak berfungsi untuk merawat, menyembuh atau memulih penyakit kritikal. 
No comments:

Powered by Blogger.