Cara Untuk Elak Strok Daripada Berulang

Tuesday, February 14, 2017
Strok atau bahasa kampungnya angin ahmar adalah antara serangan yang berlaku secara tiba-tiba. Tiada tanda-tanda awal yang jelas yang kita boleh tengok. Sekali kena, terus memberi kesan kepada individu tersebut bergantung kepada kawasan blockage tu terjadi. Dan statistik mereka yang kena serangan strok ni agak tinggi juga dikalangan kita kan?

 

Dalam ahli keluarga aina sendiri, mama dan abang aina pernah kena strok. Mama aina kena minor strok pada tahun 2005. Kesan awalnya mama lumpuh separuh badan. Tapi alhamdulillah, dengan izin Allah selepas buat physio dan appointments dengan doktor, mama boleh jalan. Abang pula kena minor strok sehingga menyebabkan dia jatuh motor. Disebabkan blockage bukan kawasan otak yang kawal fizikal, jadi kesannya lain daripada mama.

Bukan tu je tau, makcik dan pakcik aina pun kebanyakkan semua pernah ada pengalaman kena minor strok. Even sepupu sendiri pun ada. Jadi strok ni memang tak kenal usia. Tua atau muda semua berisiko. Terutama bagi mereka yang tidak mempunyai gaya hidup yang aktif dan pemakanan yang tidak seimbang seperti pengambilan makanan yang berkolestrol tinggi.
 

Macam mana strok terjadi? Ok, secara amnya, strok berlaku bila darah yang mengalir dalam otak tersekat atau terhenti. Ia boleh disebabkan oleh darah belu yang sumbat dalam salur darah atau plug yang terbentuk. Bila darah terhenti mengalir dalam otak untuk beberapa minit, sel dalam otak boleh mati.

Seorang doktor pernah cakap dekat aina, bila sekali pernah kena strok, kemungkinan besar ia boleh berlaku lagi sekali. Dan yang kedua selalunya lebih teruk daripada yang pertama. Sebab itu doktor akan bekalkan ubat cair darah dan kolestrol yang perlu diambil untuk ulang berlakunya strok kali kedua. Takut kan?

Jadi apa lagi ikhtiar yang kita boleh lakukan? Takkan nak harapkan ubatan daripada doktor je?

Aina cadangkan tingkatkan tahap kesihatan kita dengan memberi nutrisi yang diperlukan oleh badan kita. Tingkatkan tahap kesihatan sel-sel dalam badan adalah jalan terbaik. Kerana bila sel dalam badan sihat, ia juga memberi kesan kepada badan kita.

Cadangan aina, ambil omega guard dan phytocol yang fungsi utama nya ntuk kawal paras kolestrol dalam badan. Kolestrol jahat adalah antara punca utama pembentukan plug dalam salur darah yang boleh menyebabkan berlaku blockage. Taknak telan banyak pil sebab ubat yang doktor bagi pun dah banyak?
 

Mudah je, ambil vivix je. Senang! Vivix ni hanya perlu ambil satu sudu kecil je setiap hari. Tak perlu ambil banyak-banyak. Kandungan resveratrol dan polyphenol dalm vivix, terbukti melalui kajian saintififik mampu melindungi dinding salur darah, menurunkan kolestrol jahat dan meningkatkan kolestrol baik, baikpulih sel rosak, meningkatkan paras enzim (heme oxygenase) yang juga dikenali sebagai pelindung sel saraf. Boleh tengok rujukan di bawah:

 1) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23082218
2) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26277384

Sebelum ni aina pernah cerita kan bagaimana kawan aina pernah belikan vivix untuk ayah beliau yang kena minor strok? Tak pernah baca? Boleh tengok sini.

Jom layan testimoni mereka yang dah amalkan vivix ni. Memang rugi kalau tak cuba!

 
 
 
 
 

Dan aina suka nak ingatkan, bila ambil supplement tak bermaksud kena stop ambil ubat yang doktor bagi. A big NO! Ubat wajib ambil sebab supplement bukanlah bertujuan untuk mengubati. Hanyalah ikhtiar untuk tingkatkan tahap kesihatan badan.

Macam mana nak dapatkan vivix yang super duper awesome ni? Jika berminat, boleh pm/whatsapp aina atau boleh buat pembelian directly dengan tekan butang buy now. Setiap pembelian dengan aina akna disertakan bersama konsultasi sepenuhnya. Khas untuk customer aina je tau! 😊

 
FB : Aina Amin
FB Fanpage: Jom Sihat dan Cantik
Tel No: 013-9695362

Email: aina061@gmail.com
COD area: Indera Sempurna, Taman Selamat, Tanjung Api, Kampung Selamat, Tanjung Lumpur, Taman Gelora, Balok, UIA, Inderapura, HTAA dan sekitar Kuantan, Pahang.

Penghantaran ke seluruh negara melalui pos.

Disclaimer : Selepas Allah, Doktor paling kita hormat, percaya & wajib taat bulat-bulat. Doa kepada Allah & dapatkan nasihat Doktor. Dan ingat; Vivix ni Vitamin, bukan ubat. Walaupun ia terbukti secara saintifik menyihatkan badan, ia tidak berfungsi untuk merawat, menyembuh atau memulih penyakit kritikal. 


No comments:

Powered by Blogger.