Cara Terbaik Untuk Kawal Penyakit SLE Untuk Elak Komplikasi

Monday, February 13, 2017
Systemic Lupus Erythematosus atau dikenali sebagai SLE adalah sejenis penyakit autoimmune. Penyakit autoimmune ni secara ringkasnya apabila sistem pertahanan badan kita iaitu antibodi yang seaptutnya ditugaskan untuk lindungi kita, disebabkan oleh faktor-faktor tertentu, ia mula menyerang sel-sel dalam badan kita. 
 
SLE ni kebiasaannya terjadi kepada wanita yang berumur 20an. Punca SLE tidak diketahui secara spesifik. Tetapi antara faktor yang boleh trigger SLE seperti genetik, faktor persekitaran seperti stress, trauma, dan juga ubatan.

Simptoms adalah berbeza bagi setiap orang kerana ia bergantung kepada bahagian mana yang diserang oleh antibodi kita. Antara symptom yang doktor ambil kira:

1) Sakit bahagian sendi.
2) Sendi bengkak.
3) Sakit kepala berpanjangan.
4) Ruam di bahagian pipi dan hidung yang juga dikenali sebagai 'Butterfly Rash'.
5) Masalah pembekuan darah.

Dan cara treatment SLE adalah doktor beri ubat untuk kawal semua symptom-symptom SLE. Seperti ubat anti-inflammatory untuk masalah sendi, krim steroid untuk masalah ruam kulit dan macam-macam lagi. Penyakit SLE jika tidak dikawal dengan baik boleh menyebabkan komplikasi seperti serangan jantung, kegagalan buah pinggang, stroke, dan maam-macam lagi. Sebab tu wajib ada pemantaun daripada doktor ye.

Selain daripada mendapatkan rawatan daripada doktor, boleh juga ikhtiar dengan supplement Shaklee. Kenapa aina cadangkan supplement Shaklee? Sebab aina yakin supplement Shaklee adalah terbaik dan ada landmark study tentang keberkesanan vitamin yang dihasilkan. Bukan main bancuh kat dapur pastu claim berkesan tau!

Untuk supplement Shaklee, aina cadangkan Vivix (produk yang mempunyai 5 paten. Bertindak baikpulih sel sehingga tahap DNA!), omega guard (minyak ikan terbaik dunia yang juga boleh bertindak sebagai anti-inflammatory), nutriferon (untuk meningkatkan sistem pertahanan badan yang dah lemah).

Betul ke berkesan? Haa..meh tengok apa kata mereka yang dah cuba vivix:

 
 
 
Tak salah jika nak ikhtiar dengan supplement. Dengan syarat, appointment dengan doktor dan ubat jangan sesekali tinggal. Kerana supplement hanya untuk meningkatkan tahap kesihatan kita, bukanlah untuk merawat.

Macam mana nak dapatkan vivix, omyang super duper awesome ni? Jika berminat, boleh pm/whatsapp aina atau boleh buat pembelian directly dengan tekan butang buy now. Setiap pembelian dengan aina akna disertakan bersama konsultasi sepenuhnya. Khas untuk customer aina je tau! 😊

 
FB : Aina Amin
FB Fanpage: Jom Sihat dan Cantik
Tel No: 013-9695362

Email: aina061@gmail.com
COD area: Indera Sempurna, Taman Selamat, Tanjung Api, Kampung Selamat, Tanjung Lumpur, Taman Gelora, Balok, UIA, Inderapura, HTAA dan sekitar Kuantan, Pahang.

Penghantaran ke seluruh negara melalui pos.

Disclaimer : Selepas Allah, Doktor paling kita hormat, percaya & wajib taat bulat-bulat. Doa kepada Allah & dapatkan nasihat Doktor. Dan ingat; Vivix ni Vitamin, bukan ubat. Walaupun ia terbukti secara saintifik menyihatkan badan, ia tidak berfungsi untuk merawat, menyembuh atau memulih penyakit kritikal. 

No comments:

Powered by Blogger.