Cara Terbaik Miliki Jantung Sihat Dengan Resveratrol

Thursday, February 02, 2017
Kajian mengenai kebaikan resveratrol telah banyak dijalankan.  Bermula dengan French Paradox; ia adalah pemerhatian terhadap orang french suka amalkan diet tinggi lemak tapi dalam masa yang sama kadar orang french kena sakit jantung adalah rendah. Tapi lain pula dengan kita orang Malaysia yang amalakn diet hampir sama (tinggi lemak) tapi statistik kena sakit jantung pun tinggi. Jadi apa bezanya dengan orang French ni? Haa, ini adalah kerana orang French suka minum red wine (salah satu sumber resveratrol).

 

Tapi kita orang Islam nakkan juga kebaikan resveratrol ni kan? Haa.. Mudah je.  Ambil la vivix. Vivix bukan sahaja ada resveratrol tapi ada gabungan 15 jenis polyphenol.  Jadi kesannya 10x lebih hebat daripada ambil resveratrol semata-mata.

Resveratrol terdapat dalam kulit anggur. Selain itu, ia juga boleh dijumapi dalam pelbagai buahan seperti cranberry, mulberry, blueberry, jackfruit dan kekacang. Secara komersial biasanya reveratrol diekstrak daripada akar Polygonum cuspidatum yang kebiasaannya dijumpai di Jepun dan China. Orang Jepun dan China menggunakan ekstrak polygonum secara tradisional untuk merawat jangkitan fungal, keradangan kulit, penyakit hati, dan juga masalah jantung.

Jadi bagaimana resveratrol bantu mengurangkan risiko sakit jantung?

Salah satu cara resveratrol mengurangkan low-density lipoprotein (LDL) aka kolestrol jahat dan meningkatkan paras high-density lipoprotein (LDL) aka kolestrol baik. Ia juga bantu untuk elak gumpalan platelet (antara penyebab berlakunya block di salur darah), mengurangkan tekanan darah tinggi dan mengurangkan reactive oxygen species (ROS). Satu lagi kebaikan resveratrol, ia mampu melindungi dinding arteri daripada rosak akibat daripada kesan oksidatif.

Kalau baca kebaikan resveratrol tu,  kali je dengan 10 kehebatan dia.  Satu hari satu sudu kecil je tau.
Yang penting, vivix ni HALALAN TOYYIBAN! Jadi, kalau nak rasa kesan best lepas ambil resveratrol, meh cuba vivix. InsyaAllah takkan nyesal.

Jom tengok apa kesan mereka yang dah amalkan vivix:

 
 

Bagaimana nak dapatkan vivix ni? Mudah je. Pm/whatsapp aina di no contact di bawah atau directly beli daripada website shaklee dengan klik buy now sekarang. Setiap pembelian dengan aina akan disertakan dengan konsultasi sekali. Kita ikhtiar dengan vivix untuk tingkatkan tahap kesihatan jantung kita insyaAllah. Once jantung dah rosak, takde spare part dah tau!huhu..

 
FB : Aina Amin
FB Fanpage: Jom Sihat dan Cantik
Tel No: 013-9695362

Email: aina061@gmail.com
COD area: Indera Sempurna, Taman Selamat, Tanjung Api, Kampung Selamat, Tanjung Lumpur, Taman Gelora, Balok, UIA, Inderapura, HTAA dan sekitar Kuantan, Pahang.

Penghantaran ke seluruh negara melalui pos.

Disclaimer : Selepas Allah, Doktor paling kita hormat, percaya & wajib taat bulat-bulat. Doa kepada Allah & dapatkan nasihat Doktor. Dan ingat; Vivix ni Vitamin, bukan ubat. Walaupun ia terbukti secara saintifik menyihatkan badan, ia tidak berfungsi untuk merawat, menyembuh atau memulih penyakit kritikal. 



Sumber:

No comments:

Powered by Blogger.