Atasi Masalah Sakit Gout Daripada Berulang

Thursday, February 16, 2017
Gout adalah salah satu penyakit yang berkaitan dengan sendi. Ia berkait rapat dengan paras asid urik dalam darah. Semakin tinggi asid urik dalam darah, potensi untuk kena gout juga tinggi. Lelaki mempunyai kebarangkalian yang lebih tinggi berbanding perempuan untuk kena gout. Sekali kena gout attack, sangat sakit. Sampai nak jalan pun tak mampu.
 
Mama pernah kena gout beberapa kali. Sedih bila tengok mama kena gout. Nak pergi toilet pun tak boleh. Terpaksa merangkak sebab bila jalan rasa sakit yang amat sangat. Antara simptom gout ia menyerang kawasan sendi. Boleh menyebabkan keradangan, bengkak dan merah. 

Gout berpunca daripada pengumpulan kristal urate di kawasan sendi yang menyebabkan keradangan dan rasa sakit yang sangat bila berlakunya gout attact. Urate crystals terbetuk apabila level asid urik dalam darah tinggi.

Secara amnya, badan kita akan hasilkan asid urik apabila ia break downs purine - biasa boleh dijumpai dalam makanan seperti seafood, tomato, daging, dan macam-macam lagi.

Dalam keadaan normal, asid urik akan diuraikankan dalam darah, pas ke buah pinggang dan akhirnya akan dibuang melalui air kencing. Tetapi kadang-kadang disebabkan oleh badan kita hasilkan terlalu banyak asid urik atau buah pinggang buang urik asid dalam jumlah yang kecil, asid urik ini akan berkumpul dan bina seakan dalam bentuk kristal di bahagian sendi yang boleh menyebabkan bengkak dan keradangan.

Jadi bila berlakunya gout, perkara pertama yang perlu dilakukan, of course la jumpa doktor. Doktor akan prescribed ubat apa yang patut unutk kurangkan kesakitan itu. Dan bila sakit dah hilang, wajib jaga makan. Kurangkan makanan yang tinggi kandungan purine. Boleh check di google makanan apa. Bayakkan minum air kosong. Elak daripada pengambilan gula berlebihan.

Dan ambil supplement untuk elak daripada berlakunya lagi sekali. Masa mama kena gout dulu, aina berikan alfalfa (untuk detoks badan dan kurangkan asid urik dalam badan), omega guard untuk kurangkan keradangan. Nak lagi best, boleh berikan sekali dengan vivix. Vivix sangat membantu dalam proses detoks badan kita.

Jom tengok pengalaman mereka yang pernah kena gout:

 
 
 
 

Best kan? Siapa yang pernah kena gout je betapa mimpi ngeri ya bila dapat gout attack. Jadi boleh la ikhtiar dengan amalkan makan supplement shaklee yang terbukti melalui landmark study mampu meningkatkan tahap kesihatan badan kita. 

Macam mana nak dapatkan full set gout yang super duper awesome ni? Jika berminat, boleh pm/whatsapp aina atau boleh buat pembelian directly dengan tekan butang buy now. Setiap pembelian dengan aina akna disertakan bersama konsultasi sepenuhnya. Khas untuk customer aina je tau! 😊

 
FB : Aina Amin
FB Fanpage: Jom Sihat dan Cantik
Tel No: 013-9695362

Email: aina061@gmail.com
COD area: Indera Sempurna, Taman Selamat, Tanjung Api, Kampung Selamat, Tanjung Lumpur, Taman Gelora, Balok, UIA, Inderapura, HTAA dan sekitar Kuantan, Pahang.

Penghantaran ke seluruh negara melalui pos.

Disclaimer : Selepas Allah, Doktor paling kita hormat, percaya & wajib taat bulat-bulat. Doa kepada Allah & dapatkan nasihat Doktor. Dan ingat; Vivix ni Vitamin, bukan ubat. Walaupun ia terbukti secara saintifik menyihatkan badan, ia tidak berfungsi untuk merawat, menyembuh atau memulih penyakit kritikal. 


No comments:

Powered by Blogger.