Cara Menguatkan Rahim Setelah Berlaku Keguguran

Saturday, January 28, 2017
Sekarang dah terlampau kerap aina dengar kes gugur (bukan gugur yang disengajakan tau). Pregnant anak pertama tak sampai 2 bulan, berlaku keguguran. Janin tidak berkembang dengan baik pun boleh berlaku keguguran. Ada juga kes aina dengar, dah masuk 5-6 bulan juga, berlaku juga keguguran. Bagi aina, besar ujian yang Allah berikan kepada ibu-ibu yang mengalami masalah keguguran ni.

 

Jadi apa yang perlu dilakukan selepas berlaku keguguran? Sudah semestinya perlu berjumpa dengan doktor pakar sakit puan. Terutamanya jika keguguran berlaku lebih daripada sekali. Supaya mudah doktor untuk check punca berlaku keguguran dan rawatan susulan yang diperlukan bergantung kepada punca-puncanya. Antara puncanya boleh jadi:

  1. 1) Embrio tidak berkembang seperti sepatutnya
  1. 2) Hormon yang tidak seimbang
  1. 3) Perjalanan darah ke rahim yang tidak normal menyebabkan janin kekurangan nutrisi dan oksigen.
  1. 4) Rahim bermasalah.

Jadi perlu ke berpantang walaupun gugur?  Dikatakan berpantang selepas gugur perlu diberi lebih perhatian berbanding berpantang selepas bersalin. Pastikan rahim betul-betul pulih supaya kehamilan seterusnya dapat mengurangkan risiko keguguran lagi. Pentingnya untuk berpantang betul-betul supaya supaya badan kita lebih sihat dan cergas untuk hamil lagi.

Meh tengok video ni bagaiman ibu ni yang dulu selalu trauma waktu pantang. Tapi dia dah jumpa solusi terbaik unutk masalah waktu pantang. Dan beliau juga pernah mengalami keguguran sebelum ni.



Jadi untuk selepas keguguran, aina cadangkan ambil la set vitamin yang membantu rahim untuk pulih sepenuhnya. Antara cadangan supplement:


 
1) Vivix

Vivix mengandungi resveratrol dan 15 jenis polyphenol yang tinggi yang membantu baikpulih sel dan juga hasilkan sel-sel baru. Jadi ia sangat baik untuk pulihkan dan kuatkan semula rahim kita. Di samping tu, ia juga berfungsi untuk hasilkan lebih banyak mitochondria (pusat jana kuasa tenaga dalam sel) dan sekaligus bantu untuk badan menjadi lebih cergas dan bertenaga.

2) Vitalea
Membekalkan 23 vitamin dan mineral untuk menampung kekurangan nutrisi dan membina semula hemoglobin dalam darah. 

3) Bcomplex

Dikenali sebagai vitamin saraf kerana bcomplex membantu memeberi kelegaan kepada sistem saraf dan juga antistress. Bcomplex juga mengandungi asid folic yang penting untuk kesihatan rahim. Ia juga memberi tenaga kerana bcomplex menukarkan makanan kepada tenaga. 

4) Vitamin C

untuk meningkatkan imun sistem badan, merawat luka, baik pulih tisu yang rosak dan melindungi sel dari teroksida.

5) ESP

Sumber protin untuk menguatkan otot rahim, juga menjadikan sel lebih sihat dengan itu menguatkan rahim dan meningkatkan kesuburan wanita. Juga penting untuk persediaan sebelum hamil lagi. 

Jadi, bila berlaku keguguran, jangan terlampau sedih. Bersangka baik dengan Allah kerana setiap apa yang terjadi ada hikmahnya. Dan berusaha lagi, berdoa banyak-banyak supaya proses kehamilan seterusnya dipermudahkan oleh Allah. Nak ikhtiar denganset vitamin Shaklee, boleh roger atau pm aina atau klik sahaj pada gambar buy now untuk dapatkan set vitamin shaklee directly daripada website shaklee. Setiap pembelian dengan aina, akan diberikan free consulation dan beberapa tips khas untuk customer aina je.

 
FB : Aina Amin
FB Fanpage: Jom Sihat dan Cantik
Tel No: 013-9695362

Email: aina061@gmail.com
COD area: Indera Sempurna, Taman Selamat, Tanjung Api, Kampung Selamat, Tanjung Lumpur, Taman Gelora, Balok, UIA, Inderapura, HTAA dan sekitar Kuantan, Pahang.

Penghantaran ke seluruh negara melalui pos.



No comments:

Powered by Blogger.