Cegah Sel Kanser Daripada Merebak Dengan Resveratrol

Assalamu'alaikum..

Tahu tak ape itu resveratrol? Resveratrol ini adalah sejenis compound daripada tumbuhan yang dikenali sebaga polyphenols. Compound ini dikatakan mempunyai sifat antioksida yang dapat melindungi sel-sel dalam badan kita daripada rosak yang boleh meningkatkan risiko kanser dan penyakit jantung.Tahukah anda, setiap hati kita akan terdedah kepada faktor2 yang boleh menyebabkan mutasi pada DNA. Dan mutasi ini boleh menyebabkan kerosakan kepada DNA kita dan sekaligus meningkatkan risiko kanser . Apakah faktor2 yg boleh menyebabkan kerosakan DNA?

1) Bahan kimia (seperti yg terdapat dalam produk2 kosmetik dan juga bahan pencuci)
2) Pencemaran
3) Jangkitan virus
4) Makanan segera atau proses
5) Tekanan
6) Pemakanan tidak seimbang
7) Merokok
 8) Terdedah kepada sinaran uv
Dan macam2 lagi. Sebab itu pentingnya untuk kita amalkan makanan yg tinggi antioksida dan juga resveratrol untuk 'clear' kan radikal bebas dalam badan dan juga membaiki sel2 badan.

Bagaimana resveratrol bertindak melawan kanser?Salah satu researh article menunjukkan kesan resveratrol terhadap sel kanser. Secara amnya, jurnal ini mengatakan resveratrol mampu merencatkan perkembangan sel kanser payudara dan juga 'makan' sel2 cancer ni.

Mana nak dapat resveratrol ni?

KANDUNGAN RESVERATROL & ANGGUR MUSCADINE::
.
Anggur muscadine hidup di kawasan lembap. Ia mengandungi resveratrol lebih tinggi berbanding anggur yang hidup di kawasan yang kering. Ini kerana bila berada di kawasan lembap, anggur akan lebih cepat rosak (berkulat), tapi oleh kerana anggur muscadine ini nak survive, ia terpaksa menghasilkan lebih banyak resveratrol berbanding anggur spesis yang lain. Hebat kan ciptaan Allah?

Anggur yang dijual di pasaran Malaysia bukan jenis MUSCADINE. Sebab itu boleh nampak kadang-kadang ada anggur yang sudah berkulat di pasaraya. Ia menunjukkan kandungan resveratrol anggur itu tak berapa tinggi.

Korang tahu tak?
SEBIJI BUAH ANGGUR MUSCADINE bersaiz SEBESAR BUAH GOLF, HARGA SEBIJI SAHAJA BOLEH MENCECAH RM100!!!
.
CARA MUDAH & MURAH UNTUK DAPATKAN KHASIAT RESVERATROL

Sudah semestinya vivix shaklee!!
VIVIX mengandungi 10 KALI GANDA RESVERATROL dari produk kesihatan resveratrol yang lain. Ini kerana selain anggur muscadine, ia turut mengandungi tumbuhan yang juga tinggi kandungan resveratrol yang dikenali dengan nama POLYGANUM CUSPIDATUM.Best kan? Takyah la susah-susah nak gi cari anggur muscadine. Pm/whatsapp sahaja saya di 013.969.5362 untuk dapatkan vivix yang ternyata kandungan resveratrol yang tinggi dan lebih murah daripada beli anggur muscadine sahaja.

FB : Aina Amin

Tel No: 013-9695362

Email: aina061@gmail.com
COD area: Indera Sempurna, Taman Selamat, Tanjung Api, Kampung Selamat, Tanjung Lumpur, Taman Tas, Balok, UIA, Inderapura, HTAA dan sekitar Kuantan, Pahang.
Penghantaran ke seluruh negara adalah melalui pos.


No comments:

Powered by Blogger.