Cara terbaik dan mudah untuk kawal paras gula dalam darah

Assalamu'alaikum

Tahukah anda diabetes adalah antara penyakit common orang malaysia selain sakit jantung? Di Asia Tenggara, Malaysia adalah negara tertinggi tau jumlah penduduk paling ramai yang obesiti dan ada diabetes. Cuba tengok sekeliling kita, berapa ramai orang yang obes yang anda boleh tengok? Paling kurang pun 1 kan? Bahayanya oobesiti ni dia boleh mengundang banyak sangat penyakit. Dan salah satu nya adalah diabetes.


Diabetes terbahagi kepada 2, type 1 dan type 2. Hampir 15% pesakit diabetes mengalami diabetes type 1. Diabetes type 1 disebabkan oleh penyakit autoimmune yang menyerang sel2 di pankreas dan menyebabkan ia tidak dapat menghasilkan insulan. Apabila insulin tidak dapat dihasilkan, kandungan gula dalam darah pun semakin tinggi.

Diabetes type 2 pula adalah yang paling common dihidapi oleh pesakit diabetes. Diabetes type 2 disebabkan oleh, sel penerima di badan manusia sudah tidak boleh menerima insulin; 'insulin resistance' (biasanya disebabkan oleh kegemukkan dan pengambilan gula yang banyak sepanjang hidup). Apabila sel tidak dapat menerima insulin, maka badan tidak boleh mengawal tahap gula dalam darah dan akhirnya menyebabkan diabetes. Jadi, apabila kandungan gula terlampu tinggi dalam darah, akhirnya pankreas tak dapat nak menghasilkan insulin yang secukupnya (disebabkan oleh kerosakan di sel2 pankreas dan juga amalan pemakanan gula yang tinggi sepanjang hidup menyebabkan pankreas overwork).

Antara tanda2 penyakit diabetes ialah:
1) kencing dengan kerap
2) selalu dahaga
3) selalu penat
4) luka lambat baik
5) rasa hypo akibat kekeurangan gula


Bagaimana vivix dapat membantu pesakit diabetes?

Vivix adalah anti penuaan yang dirumus khas selama bertahun2 oleh para saintis untuk membaiki sellular DNA. Jadi, fungsi vivix di sini adalah untuk baiki semula sel-sel yg telah rosak akibat daripada beberapa faktor lain.

Apa kata mereka yang sudah cuba vivix untuk kawal paras gula dalam darah?





Berita baik untuk semua..bulan ni ada promosi vivix. Jadi inilah peluang anda untuk hadiahkan vivix kepada orang yang tercinta dan sekaligus meningkatkan tahap kesihatan mereka. Untuk order boleh hubungi di:

FB : Aina Amin

Tel No: 013-9695362

Email: aina061@gmail.com
COD area: Indera Sempurna, Taman Selamat, Tanjung Api, Kampung Selamat, Tanjung Lumpur, Taman Tas, Balok, UIA, Inderapura, HTAA dan sekitar Kuantan, Pahang.
Penghantaran ke seluruh negara adalah melalui pos.

No comments:

Powered by Blogger.